Beste Android TV Boxen 2021 - Autest
Menu Sluiten
Top 10 android tv boxen 2021

Altijd al willen weten welke Android TV Box jij echt moet hebben? Dan moet je ons artikel lezen. Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben een top 10 opgesteld speciaal voor jou. Dus lees snel en bepaal zelf welke tv box het beste bij jouw wensen past.

Plek 10: KM9 Classic

De KM9 mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Dit boxje heeft 16GB geheugen, 2GB ram, 4K in echte HDR en een officiële Google Licentie. Hiermee kun je Amazon Prime in 4K HDR kijken en Disney+ ook in 4K HDR. Sommige TV-boxen die beschikken niet over deze mogelijkheid, maar dat zullen verder nog behandelen. 
 Er zit een Android 9.0 besturingssysteem op de mediaspeler. Onze algehele ervaring is dat het besturen van het systeem, vrij soepel verloopt. Het is snel, het werkt vertrouwd en het is simpel om te gebruiken. Het is een echte powerhouse en te koop voor een niet al te hoge prijs. Daarnaast heeft de Nintai KM9 Amlogic S905X2 Quad core ARM Cortex-A53. Dat is één van de meest snelle processors in deze prijscategorie. 

Specificaties

    
Processor: Amlogic S905X2 

       
GPU:ARM Dvalin MP2

        
Geheugen: 16GB

     
RAM: 2GB DDR4

       
Resolutie: 4K HDR@60FPS

   
USB: 3.0 en 2.0

     
HDMI: 2.1

      
Wifi: 2.4G & 5G

       
Besturingssysteem: Android 9.0 (officiële Android)

Plus-en minpunten

YouTube, Amazon Prime en Disney+ in 4K HDR

Razendsnel

Ingebouwde officiële Google Chromecast

Officiële Android TV  

Geen Netflix in 4K

Plek 9: Nvidia Shield TV

De Nvidia Shield TV bevindt zich in een wat duurder segment. Daar tegenover staat wel dat je echt kwaliteit in huis haalt. Je betaalt er bijna 200 euro voor, maar krijgt er zeker veel voor terug. Onder andere officiële Android 9.0 Pie, films en series kijken in 4K-resolutie met HDR-ondersteuning, YouTube, Netflix, Disneyplus en Kodi in 4K en nog veel meer. De reden dat de Nvidia Shield TV zo relatief laag staat, is vanwege de prijs in combinatie met de specificaties die je ervoor krijgt. Hij heeft maar namelijk 2GB ram geheugen. En daarmee één van de laagste aantallen van die lijstje. Qua besturingssysteem, comptabiliteit en gebruiksgemak is dit zeker een aanrader. Maar blijf lezen als je echte powerhouses voorbij wilt zien komen.  

Specificaties


Processor:  NVIDIA® Tegra® X1+


GPU:256-core NVIDIA-GPU


Geheugen: 8GB

 


RAM: 2GB


Resolutie: 4K HDR


USB: 3.0 2x

 


HDMI: 2.0


Wifi: 2.4G en 5G


Besturingssysteem: Android 9.0 Pie

Plus-en minpunten

Voice control 

Dolby Vision

Officiële Android 9.0 Pie

Prijzig

Relatief weinig ram en rom

Plek 8: Xiaomi Mi Box S

De Xiaomi Mi Box S mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Dit was één van de eerste Android TV Boxen die wij ooit mochten uittesten, en het is zeker een pareltje. Het is een betaalbare mediaspeler en eentje waar je veel voor krijgt, zeker als je kijkt naar de prijs. Toch was de ervaring niet altijd even soepel en zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt. Wij merkten dat er toch veel bugs waren tijdens het gebruiken van de MI Box S. Hierdoor moesten wij vaak de Mi Box S volledig afsluiten en opnieuw opstarten. Dit schijnt een bekend probleem te zijn bij Xiaomi en ze werken eraan om dit zo snel mogelijk op te lossen. De officiële eerste uitgave van de Android Pie werd teruggetrokken door Xiaomi wegens de vele bugs. Desondanks is het zeker een goede Android TV Box. Je krijgt een officiële Android besturingssysteem die ook heel natuurlijk en soepel functioneert. De bijgeleverde afstandsbediening ligt heel fijn in de hand en heeft ook voicecontrol. Hiermee is het mogelijk om Google te besturen door middel van spraakbesturing. 

 

Specificaties

        Processor:  Cortex-A53 Quad-core 64bit

       GPU:Quad-core Mali-450

       Geheugen: 8GB

 

        RAM: 2GB

       Resolutie: 4K HDR

        USB: 2.0

 

       HDMI: 2.0

       Wifi: 2.4G en 5G

    
Besturingssysteem: Android 9.0 Pie

Plus-en minpunten

YouTube, Netflix en Disney+ in 4K HDR

Officiële Android 9.0 Pie

Ingebouwde officiële Google Chromecast

Relatief veel bugs en weinig geheugen

Plek 7: Google Chromecast met Google TV

Nee,het is misschien niet echt een Android TV Box. Maar de nieuwste Chromecast van Google heeft gewoon Android TV geïnstalleerd. Of nou ja, officieel heet het Google TV – maar in essentie lijken ze heel erg op elkaar.  Dus wij vinden dat deze mediaspeler absoluut niet mag ontbreken in het lijstje. De prijs varieert doorgaans tussen de €90 en €100. Een betaalbare prijs voor wat je ervoor krijgt!

Google heeft goed geluisterd naar de consument. Deze riep namelijk dat alleen een Chromecast niet altijd even gebruikersvriendelijk is. Niet iedereen zit erop te wachten – om alleen content te streamen vanaf een ander apparaat. 

Specificaties

     Processor: Amlogic S905D3

    GPU: Mali-G31 MP2

    Geheugen: 8GB

   RAM: 2GB

         Resolutie: 4K HDR

        Bluetooth: 5.0

     HDMI: 2.0

        Wifi: 2.4G en 5G

        Dolby Vision en Atmos: 

Plus-en minpunten

YouTube, Netflix en Disney+ in 4K HDR

Klein en gemakkelijk in gebruik

Goeze keuze voor streamen 

Duurder dan de versie op de Amerikaanse markt

Relatief weinig geheugen en ram 

Plek 6: KM1 Classic

Dit is de grotere broer van de KM9. Hij is net wat sneller en loopt net wat soepeler. Hij opereert op de officiële Android 10.0 versie en is daarmee een hele fijne box. Zeker in deze prijscategorie. Ook net als de Nintai KM9, is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van Netlfix in de hoogste resolutie. Dat is wel een minpuntje aan deze box. Indien je niet van plan bent om Netflix te gebruiken – dan is dit één van de betere Android TV Boxen op de huidige markt. De Amlogic S905X3 zorgt ervoor dat alle soepel loopt. Je hebt de beschikking over een officiële Android 10.0 besturingssysteem en je kunt genieten van YouTube, Amazon Prime en Dinsey+ in 4K HDR. 

Specificaties

Processor: Amlogic S905X3

GPU: ARM G31 MP2

Geheugen: 16GB

RAM: 2GB

Resolutie: 4K HDR

USB: 2.0  en 3.0

HDMI: 2.1

Wifi: 2.4G en 5G

Besturingssysteem:
Android 10.0 

Plus-en minpunten

YouTube, Amazon Prime en Disney+ in 4K HDR

Officiële Android 10.0 TV

Ingebouwde officiële Google Chromecast

Geen Netflix in 4K en geen officiële Android

Plek 5: Nokia Streaming Box 8000

Dit is een mooie box van een bekend merk. Met een Amlogic S905X3 doe je het altijd goed wat ons betreft. Met 2GB RAM en 8GB geheugen is het een prima box voor de normale consument die gewoon lekker simpel content wilt streamen in de hoogste kwaliteit en resolutie. De prijs is zeker betaalbaar voor zo’n €109,- op de Nederlandse markt. Maar wat ons betreft is dat toch nét iets te veel voor wat je ervoor krijgt. De Nintai KM1 heeft namelijk vergelijkbare specificaties, zelfs betere in sommige gevallen. Bijvoorbeeld meer opslagruimte. Toch zetten wij de Nokia Streaming Box 8000 een plekje hoger. Waarom? Vanwege Netflix in 4K HDR en de garantie op updates de komende 3 jaar vanuit Nokia. 

Specificaties

Processor: Amlogic S905X3

GPU:ARM Mali-G31 MP2

Geheugen: 16

 

RAM: 2GB

Resolutie: 4K HDR

USB: 3.0 2x

 

HDMI: 2.0

Wifi: 2.4G en 5G

Besturingssysteem: Android 10.0

Plus-en minpunten

YouTube, Disney, Amazon Prime in 4K HDR

Updates de komende 3 jaar

Officiële Android 10.0

Relatief duur voor wat het kan

Plek 4: Nintai AA12

Heb je wat geld te besteden en wil je gewoon het beste van het beste? Dan moet je de AA12 hebben. 4K en 8K in HDR? Dat is gewoon mogelijk. Voldoende ruimte om films te kunnen downloaden? 64GB moet voldoende zijn. HDMI 2.1 kabel aansluiten? Zeker geen probleem bij de AA12 Android TV Box. 4GB ramgeheugen moet ook genoeg zijn om te kunnen switchen tussen apps en het spelen van games. Qua design is het ook echt een pareltje, het LED-streepje heeft verschillende standen en je hebt zelf de mogelijkheid om dit aan te passen. De QPlus heeft bijvoorbeeld ook een LED-lampje, maar deze valt dan weer niet aan te passen. Het Android besturingssysteem voelt soepel aan en ziet er ook mooi uit. Dit is helaas niet altijd het geval met tv-boxen die geen officiële Android besturingssysteem heeft. Een aparte afstandsbieding wordt wel aangeraden in het gebruiken van deze tv-box. 

 

Specificaties

Processor:  Amlogic S905X3

GPU:Mali-G31MP

Geheugen: 64GB

 

RAM: 4GB

Resolutie: 4K HDR en 8K HDR

USB: 3.0 en 2.0

 

HDMI: 2.1

Wifi: 2.4G en 5G

Besturingssysteem: Android 9.0

Plus-en minpunten

YouTube en andere content in 4K en 8K HDR

Super snel

Veel geheugen

Geen Netflix in 4K en geen officiële Android

Plek 3: Beelink GT-King

En dan nu het zware geschut. Deze Beelink GT-King Pro heeft de sterkste chipset dat momenteel op de markt is voor Android TV Boxen. Net als de vorige twee boxen, is er sprake van 4GB ram en 64GB geheugen. Dit is een vrij unieke tv-box waarbij je ook de mogelijkheid hebt om een ander besturingssysteem te gebruiken, los van Android. Namelijk: CoreELEC van Linux. Wij hebben het even geprobeerd, maar zijn zo gewend aan Android dat we het niet al te lang gebruikt hebben. Dolby Audio, DTS Listen Surround en maximaal 5.8G (!) internet zorgen ervoor dat dit ding een echte aanwinst is in ieder z’n woonkamer. Het is alleen de vraag of je er zoveel geld voor wilt neerleggen. Met zo’n 180 euro op de Nederlandse markt, is dit niet bepaald een goedkope Android TV Box. Maar het is wat ons betreft wel zijn geld waard. Eén van de nadelen is toch wel weer dat er geen Netflix 4K mogelijk is. Wij hebben er niet zo’n probleem mee, maar kunnen ons goed voorstellen dat anderen het een minpunt vinden. En voor iets meer geld, heb je de nummer 1 van de huidige markt. Dus blijf nog even hangen..

 

Specificaties

Processor:  S922X-H Hexa Core

GPU:Mali G52

Geheugen: 64GB

 

RAM: 4GB

Resolutie: 4K HDR

USB: 3.0 en 2.0

 

HDMI: 2.1

Wifi: 2.4G en 5.8

Besturingssysteem: Android 9.0 Pie

Plus-en minpunten

Officiële Android 9.0 

Super snel en krachtig

Veel geheugen

Geen Netflix in 4K 

Plek 2: Nvidia Shield TV Pro

We zijn bijna bij de winnaar van deze lijst. Misschien hadden sommingen van jullie verwacht dat het de Nvidia Shiel Pro TV zou zijn, maar bij ons komt ie op plek 2. Hij kost wat, maar dan heb je ook wat. Écht wat. De Nvidia Shield TV PRO heeft een monster van een processor met de NVIDIA Tegra X1+, een 256-Core Maxwell GPU, hierdoor is het mogelijk om de nieuwste games van Android TV probleemloos te spelen. Er is sprake van een officiële Android besturingssysteem, hierdoor kun je Netflix in 4K HDR bekijken en hetzelfde geldt voor Disney+. Uiteraard heb je hiervoor wel een 4K-tv nodig met HDR-ondersteuning. De Nvidia Shield TV PRO heeft een hele goede upscaling-software. Wanneer je content bekijkt in een Full HD Resolutie, dan wordt het kunstmatig opgeschaald naar 4K-kwaliteit. Dit is echt een super groot pluspunt en het ziet er tevens heel natuurlijk uit wanneer het gebeurt. Je hebt echt niet door dat het kunstmatig wordt gedaan door jouw tv-box. Zijn er ook nadelen? Ja, de prijs. Het is gewoon een prijzig kastje. Daarnaast wordt het niet geleverd met een controller die je wel nodig hebt om de games te spelen. Dat is wat ons betreft wel een minpuntje. Maar Nvidia komt er mee weg omdat ze jarenlang garant staan voor kwaliteit. Dus wil je graag investeren in kwaliteit en ben je niet bang om daar wat geld aan kwijt te zijn? Wacht dan niet langer en kies voor de Nvidia Shield TV PRO. 

Specificaties

Processor:  NVIDIA Tegra X1+,

GPU:256-Core Maxwell GPU

Geheugen: 16GB

 

RAM: 3GB

Resolutie: 4K HDR10

USB: 3.0 2X

 

HDMI: 2.0b

Wifi: 2.4G en 5.8G

Besturingssysteem: Android 9.0 Pie

Plus-en minpunten

Officiële Android 9.0 

Super snel en krachtig

Ook geschikt om te gamen

Netflix, Disney+ en nog veel meer in 4K HDR

Prijzig

Relatief weinig geheugen en ram

Plek 1: Ematic Pro X

De enige echte koning van de Android TV Boxen in 2021. Hij is snel, hij heeft een Google licentie, Netflix in 4K HDR, hij heeft een ethernetpoort en hij is betaalbaar. Wat wil je nog meer?

Deze Android box is voorzien van een Amlogic S905X soC met een ARM Quad 64-bit Cortex-A53 CPU. Met zijn 2GB RAM geheugen met DDR3 is de interface razendsnel. De opslagruimte bevat 8GB maar is makkelijk uit te breiden met een Micro SD kaart. De Ematic Pro X is voorzien van Android 9.0 en Bluetooth 4.2. Tot slot kan deze box doormiddel van een Ethernet 10/100 ingang gewoon via de kabel internet ontvangen. Er kan natuurlijk ook gewoon met wifi verbinding gemaakt worden.

Specificaties

Processor: Amlogic S905X

GPU:Penta Core Mali-450

Geheugen: 8GB

 

RAM: 2GB

Resolutie: 4K HDR10 @60fps

USB: 2.0 2X

 

HDMI: 2.0A

Wifi: 2.4G en 5.G

Besturingssysteem: Android 9.0 Pie

Plus-en minpunten

Officiële Android 9.0 

Betaalbaar

Beste keuze

Netflix, Disney+ en nog veel meer in 4K HDR

Relatief weinig geheugen en ram